close-btn

Чому кожен бізнес повинен використовувати персоналізацію та мікромоменти (наслідуючи приклад Amazon, Facebook та Google)

Успішними брендами в майбутньому будуть ті, які зможуть визначати потреби клієнтів на даний момент та реагувати на ці потреби за допомогою продуманих, персоналізованих рішень

https://bernardmarr.com/

Про що взагалі цей тренд?

Що ми здебільшого робимо, коли хочемо щось купити чи дізнатися? Ми тягнемося до наших телефонів або планшетів. Ці насичені намірами точні моменти, коли людина бере свій пристрій у пошуках інформації, щоб виконати завдання або просто щось купити, Google називає «мікромоментами». По суті, чого б ми не хотіли, ми звертаємось до наших пристроїв за миттєвими рішеннями. І ті бренди, які можуть надавати миттєві рішення — будь то інформація, продукти чи ще щось — процвітатимуть у майбутньому.

За даними Accenture (яка називає мікромоменти «миттєвими ринками»), 85% керівників погоджуються з тим, що миттєва відповідь (або майже миттєва) — це наступна велика хвиля конкурентної переваги. Іншими словами, успіх у бізнесі більше не пов’язаний із захопленням ринків; це захоплення моментів, що, своєю чергою, означає можливість передбачати ці моменти з допомогою даних, і аналітики.

Але це ще не все. Крім залучення клієнтів, коли вони чогось найбільше потребують, і миттєвого задоволення цієї потреби, бренди повинні надавати персоналізований досвід, такий як результати пошуку, рекомендації або персоналізовані продукти.

Завдання, звичайно ж, полягає у досягненні персоналізації у масовому масштабі. Хороша новина полягає в тому, що є технології, які можуть допомогти. Ідеться про механізми рекомендацій, які можуть вказати клієнтам на продукти та послуги, які ті, швидше за все, захочуть сплатити. Або інтелектуальні аналітичні рішення, які можуть перетворити цінні дані про клієнтів на інформацію про те, чого вони справді хочуть.

Чому ця тенденція має значення?

Середня тривалість концентрації уваги у людей зараз гірша, ніж у золотих рибок. Більшість з нас постійно завалені контентом, і на добу ніколи не буває достатньо годин, щоб вивчити все. Отже, коли ми шукаємо щось конкретне (інформацію, продукт тощо), нам потрібні швидкі рішення.

Більше того, у наш час рекомендацій та персоналізованих плейлистів ми все частіше очікуємо, що бренди пропонуватимуть нам продукти та послуги, унікальні для нас. Можна сказати, що ми шукаємо більш значущий зв’язок із брендами. Ми хочемо почуватися особливими. І ми, як правило, готові платити за цей привілей. Згідно з Deloitte, більшість споживачів не тільки готові платити 20-відсоткову надбавку за індивідуальний продукт або послугу, але також хотіли б брати активну участь у процесі (наприклад, вирішувати, як продукт пошуку має бути персоналізований для них).

У результаті, якщо ваш бізнес не може забезпечити швидку, вдумливу відповідь та персоналізований досвід, клієнти, швидше за все, підуть в інше місце.

Компанії, які дотримуються цієї тенденції

Як і слід було очікувати, зі своїми масивами споживчих даних великі технологічні гіганти, такі як Amazon, Facebook і Google, набагато випереджають цю тенденцію. Але розглянемо кілька прикладів, про які ви, можливо, не чули.

Скільки часу ви готові витратити на вибір пляшки вина? Безперечно, ви не хочете витрачати 20 хвилин на читання винних етикеток. Саме тут вступає у свої права «цифрове сомельє» Vivino, найбільша у світі платформа електронної комерції вина. За допомогою програми Vivino ви можете просто відсканувати пляшку вина, щоб побачити ціни, огляди та примітки до дегустації, і, що особливо важливо, отримати персональні рекомендації в стилі Netflix про те, чи сподобається вино, виходячи з ваших минулих покупок і уподобань. Ця функція рекомендацій під назвою Match For You стає доступною після того, як ви оціните п’ять вин у додатку, і чим більше ви оцінюєте, тим точніше вона стає.

Також спостерігається величезне зростання персоналізованих рішень щодо догляду за шкірою. Візьмемо Curology як приклад. За допомогою програми Curology ви можете завантажити свою фотографію та отримати індивідуальний план з будь-яких проблем догляду за шкірою. Curology досягає подібних результатів завдяки поєднанню машинного навчання та аналізу фахівців (дерматологів та інших лікарів). Клієнти також можуть спілкуватися з експертами-людьми для отримання додаткових порад.

Висновки

Завдяки величезному обсягу даних, що є у компаній під рукою, персоналізація ніколи не була пріоритетнішою. І чому б ні? Це єдиний спосіб розвивати компанію без необхідності чекати на зміни на всьому ринку. Чим більше варіантів персоналізації представлено у бізнесі, тим більшою буде його цінність в обслуговуванні клієнтів.

Отже, компаніям конче необхідні індивідуальні рішення для виконання завдань у режимі реального часу та підвищення доступності персоналізації. Однією з основних потреб для цього завдання у світі маркетингу є доступ до точних даних та високоякісних інструментів персоналізації та маркетингу. Ці інструменти повинні використовувати концепції штучного інтелекту та великих даних, щоб ефективно працювати на ринку.

Одним з таких поширених та популярних інструментів є Webeo, який допомагає створювати індивідуальні рішення в режимі реального часу при сегментуванні галузей, секторів або навіть конкретних підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кожен бренд має бути орієнтований на споживача – тенденція DTC

google news