close-btn

Як зрозуміти, що настав час перейти на White-Label платіжну платформу

ВОЛОДИМИР КУЯНЦЕВ

CEO Akurateco

Зростають витрати, ефективність внутрішньої команди платіжних експертів залишає бажати кращого, а технології відстають від того, що пропонують клієнтам ваші конкуренти? Все це знак, що саме час рухатися далі.

Якщо бюджет, виділений на команду платіжних експертів, місяць за місяцем вислизає крізь пальці, саме час переглянути ваше платіжне рішення і, можливо, змінити платформу на white-label.

У цій статті ми розберемося, як зрозуміти, що прийшла пора змін і пояснимо, як виглядає процес переходу на white label платформу управління платежами крок за кроком.

Як дізнатися, що вже пора перейти на white label платіжну платформу?

  1. Вам більше недостатньо експертизи внутрішньої техкоманди.
    У всього є межа. І навіть у вашої команди досвідчених платіжних експертів є свої обмеження. Тому, якщо у вас ростуть обсяги продажів, і ви помічаєте, що команда не встигає справлятися зі зростаючими очікуваннями, вважайте це знаком – і переходіть на зовнішнє рішення.
    Серед інших достоїнств white-label платіжної платформи – величезна кількість доступних конекторів, спрощений движок управління даними, а також повна технічна підтримка системи з боку провайдера ПО. Правильно обраний провайдер стане вашою зовнішньої тих командою, повністю компетентної і завжди готової допомогти.
  2. Ви більше не в змозі покривати витрати платіжної команди.
    Найм внутрішньої команди професіоналів – задоволення, яке не кожен може собі дозволити. Не так давно ми проводили дослідження того, у скільки в середньому обходиться розробка і підтримку власної платіжної системи. Результати повалили нас в шок.
    За нашими розрахунками платформа з найбільш базовим набором функціоналу обійдеться вашій компанії між 105.000 і 420.000 USD. І на цьому витрати не закінчуються. З моменту запуску, вам необхідна буде постійна команда підтримки транзакційного потоку.
    Середня зарплата досвідченого профі, який буде керувати і стежити за вашим платіжним потоком починається від 3500 USD. Залежно від обсягів транзакцій, вам знадобиться від 3 до 5 чоловік в команді, що в сумі дорівнює 17.500 USD в місяць в зарплатному фонді (і це без урахування бонусів і “булочок”).
    Ці цифри будуть значно нижче з WL системою. Вам лише потрібно оплатити установку системи і місячний тариф. Оплата послуг команди експертів на 100% лягає на плечі самого провайдера послуг.
  3. Ви використовуєте застарілі технології.
    Очікування вашої цільової аудиторії зростають з кожним днем. Звиклі до безперебійної та легкої схемою оплати, ваші клієнти ні за що вам не пробачать повільні і застарілі технології. Вони просто підуть до того, хто готовий запропонувати їм швидку оплату в один клік.
    Для отримання швидкого доступу до інноваційних технологій без оголошення банкрутства компанії через їх вартості, ви можете звернутися до провайдера white-label послуг. У прагненні завоювати довіру якомога більшої кількості клієнтів в ринку з неймовірною конкуренцією провайдер WL ПО ймовірно передові технології і функціонал.
  4. Ви втратили ключового співробітника і не можете знайти йому заміну.
    Ринок досить порожній. До такої міри, що пошук і найм експерта переходить в категорію завдань із зірочкою. І в той час, як ви перебуваєте в пошуку нового ключового співробітника, керівника команди або інженера DevOps, ваша система спливає кров’ю. Їй потрібен “догляд” досвідченого профі, а ви не можете їй це забезпечити.
    Якщо це ваша ситуація, то знайте. Що це ще один знак, що вам варто розглянути варіант переходу на WL платформу. З нею у вас не буде проблем з персоналом або технологіями. Більш того, завдяки рокам досвіду в індустрії, їх команда найімовірніше перевершить всі ваші очікування.

А тепер, розібравшись в тому, коли варто переходити на нову систему, ми наочно пояснимо вам, як виглядає сам процес переходу.

Що варто врахувати при переході на white-label платежі

  1. Імпорт історичних даних.
    При переході на інше платіжне рішення не варто нехтувати важливістю імпорту історичних даних, які накопичилися за роки використання самої платформи. До цих даних відноситься не тільки статистика транзакцій, але також і рекурентні платежі, історія рефандів, і т.д.
    Подробиці цього кроку залежать від тривалості користування платформою і обсягів накопичених транзакцій. Переконайтеся, що вам гранично ясні всі інструкції з міграції щоб уникнути витоку важливих даних.
  2. Імпорт налаштувань анти-фрод.
    В процесі міграції на нову платформу, не забудьте також перенести всі налаштування вашого анти-фрод модуля. Під настройки ми маємо на увазі перенесення whitelists і blacklists для захисту даних від збільшення кількості випадків онлайн шахрайства.
  3. Інтеграція всіх необхідних конекторів.
    Вам необхідно переконатися, що нова система, на яку ви переходите, може запропонувати вам все ті платіжні методи, які ви використовували раніше. Якщо якісь з конекторів відсутні, вам необхідно заздалегідь домовитися про їх інтеграції. Інтеграція нового платіжного методу може зайняти довгі місяці (або ж до у випадку з Akurateco до двох тижнів). Тому вам варто передбачити цей момент і підготуватися до переходу заздалегідь.
  4. Забезпечення плавного онбордінга для Мерчантів.
    Ваше завдання – перейти на нову систему так, щоб ваші клієнти цього навіть не помітили. Для цього слід встановити чітку комунікацію з користувачами і крок за кроком провести їх через всю процедуру, щоб уникнути накладок і непорозумінь. Крім того, приділіть особливу увагу міграції токенов завчасно.
  5. Міграція MID.
    Нарешті, врахуйте, що вам необхідно виділіть окремий шматок часу на перенесення MID-ів, а також їх тестування. Виявлення неполадок на ранніх етапах, а не вже під час роботи, дозволить вам зберегти репутацію і гроші.

Це основні кроки, які варто врахувати для переходу на white-label платіжну платформу. Деталі можуть різнитися залежно від специфіки ваших транзакційних даних, їх обсягів, і т.д. Але ми постаралися вам передати основні і найважливіші ввідні дані для запуску процесу.

Якщо у вас залишилися питання про перехід, команда Akurateco з радістю на них відповість і поділиться своїм багаторічним досвідом в платіжної індустрії, а також познайомить вас зі своїм інноваційним white-label рішенням для вашого бізнесу.

google news