close-btn

Nokia скоротить тисячі робочих місць протягом наступних двох років

Згідно з новою стратегією, головними пріоритетами компанії стали скорочення витрат та збільшення власної частки на ринку 5G-комунікації

coindesk.com

Представники фінської телекомунікаційної групи Nokia на цьому тижні заявили, що протягом наступних двох років керівництво компанії планує скоротити до 10 тис робочих місць з метою скорочення корпоративних витрат. У заяві говориться, що до 2023 року зниження витрат компанії має досягти суми у $715 млн.

Заощаджені гроші будуть інвестовані в кілька дослідницьких проектів, які заплановані в рамках майбутньої реструктуризації компанії. Крім того, додаткові кошти компенсують майбутні витрати, пов’язані з інфляцією заробітної плати співробітників, що залишаться. Така ініціатива була запропонована новим головним виконавчим директором Nokia Пекка Лундмарк.

Прийшовши на цю посаду в минулому році, він приступив до розробки комплексного вирішення, завданням якого є структурне перетворення компанії, щоб вона могла краще конкурувати зі своїм основним конкурентом компанією Ericsson. В жовтні минулого року Пекка Лундмарк оголосив про нову стратегію, згідно з якою Nokia буде розділена на чотири бізнес-групи.

Крім того, найважливішим пріоритетом для компанії на найближче майбутнє, на думку головного директора, є розширення своєї частки на ринку 5G-комунікації. Експерти відзначають, що в даний момент Nokia, так само як і Ericsson, отримує все більше нових клієнтів завдяки тому, що оператори мобільного зв’язку по всьому світі активно починають розгортання своїх 5G-мереж.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Британський міжнародний банк HSBC має намір використовувати хмарний сервіс Google Cloud на основі технології штучного інтелекту для забезпечення функціонування свого глобального чат-бота ORRA. Завдання бота полягає в обслуговуванні банківського кол-центру. Це допоможе співробітникам HSBC скоротити час, який вони витрачають на виконання складних клієнтських запитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бізнесмени втратили більше 5 млн грн через хакерів

За матеріалами сайту reuters.com

google news