close-btn

PaySpace Magazine на EU-Startups Summit: підсумки другого дня, конкурс пітчів

21 квітня, відбувся другий і заключний день Саміту ЄС-стартапів, конференції, яка зібрала в стінах Палацу конгресів Барселони понад 2000 засновників стартапів, ентузіастів та інвесторів для спілкування, натхнення та навчання. PaySpace Magazine також прийняв участь у заході та підготував для вас невеликий звіт

EU-Startups Summit 2023

EU-Startups Summit 2023

Почався день зі вступного слова засновника та гендиректора EU-Startups Томаса Ора і панельної дискусії з провідними європейськими акселераторами. Серед спікерів були: Крістобаль Алонсо — глобальний гендиректор StartupWiseGuys, Руне Тейл — співзасновник та гендиректор Rockstart, а також Рафаель Лейендекер — керуючий директор Techstars.

Panel Discussion with Europe's leading accelerators. EU-Startups Summit

Panel Discussion with Europe’s leading accelerators. EU-Startups Summit

З 10:40 до 11:00 розглядали тему «Шлях від стартапу до масштабування», спікерка — Лаура Уркізу, гендиректорка та президентка Red Points.

З 11:00 до 11:40 проходила Startup Media Panel. Серед учасників: Патрісія Аллен — редакційна директорка EU-Startups, Майк Батчер — головний редактор Tech Crunch, Ремко Янссен — засновник та гендиректор Silicon Canals, Кеті Уайт — засновниця та гендиректорка CEW Communications.

Startup Media Panel. EU-Startups Summit

Startup Media Panel. EU-Startups Summit

Далі Фабіан Тілманн, засновник SN Invests, розповідав про свою кар’єру засновника та інвестора.

О 12:15 стартувала центральна подія конференції — «Конкурс пітчів з найперспективнішими європейськими стартапами на ранніх стадіях».

«Мета нашого щорічного конкурсу — показати найкращі європейські стартапи на стадії посіву та передпосівної підготовки. Цього року ми отримали неймовірну кількість заявок — понад 1 300 від надзвичайно цікавих стартапів. Після інтенсивного етапу оцінювання ми ретельно звузили список до 15 фіналістів», — йдеться в повідомленні організаторів.

Фіналісти щорічного Pitch-конкурсу:

  • Bumpy;
  • Deep Talk;
  • Carbon Glance;
  • Fingreen AI;
  • ADix;
  • InsightHack;
  • Health;
  • Ochy;
  • Zario;
  • Bayfikr;
  • Curae.me;
  • Recloud;
  • Spatialise;
  • Twinical;
  • Machineric.

Ці 15 фіналістів відвідали Барселону, щоб поборотися за шанс виграти неймовірний призовий пакет вартістю 160 тис. євро та забрати додому престижний титул Чемпіона Pitch Competition!

Так, чемпіон 2023 — Zario. Стартап створив додаток для цифрового благополуччя, який допомагає людям розвивати більш здорові стосунки зі своїм телефоном. Він гейміфікує процес економії часу. Використовуючи інноваційні розробки, які базуються на психологічних дослідженнях, Zario допомагає людям позбутися телефонної залежності.

Zario. EU-Startups Summit

Zario. EU-Startups Summit

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За якими технологіями майбутнє e-commerce: приклади оптимізації бізнесу Klarna, eBay, Amazon

Після 14:30 — 15 провідних європейських інвесторів представляли на сцені свої венчурні компанії та інвестиційний фокус; відбулась панельна дискусія про майбутнє спортивних розваг за участі директора інноваційного хабу ФК «Барселона» Альберта Мунде, гендиректора B1 SmartTV Герда Вайнера, а також гендиректора NativeWaves Крістофа Хаслауера.

Далі аудиторія слухала розповідь Майкла Кассау про перетворення Grover на єдинорога, а також приймала участь у панельній дискусії про майбутнє роботи, де серед головних спікерів виступили: співзасновниця та гендиректорка Jobbatical — Каролі Хіндрікс, засновник та гендиректор Zenjob — Фріц Тротт, співзасновниця Talent Garden — Раса Струмскіте, віце-президентка Bolt по роботі з персоналом — Керстін Ротермель.

Panel Discussion about future of work. EU-Startups Summit

Panel Discussion about future of work. EU-Startups Summit

Наприкінці конференції також виступив гендиректор Freepik — Хоакін Куенка на тему «Час для перезавантаження настав».

Паралельно до основних заходів, відбувався «Воркшоп етап», на якому розглядались такі питання, як «Перетворення ідей на глобальний успіх», «Як знайти інвесторів», «Як правильно організувати продажі тощо.

EU-Startups Summit

EU-Startups Summit

Про перший день EU-Startups Summit читайте в матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Особливі методи розвитку бізнесу: Перспективи SME-кредитування та В2В BuyNowPayLater в Україні та світі

План цифрової ідентифікації ЄС може не включати платежі: хто виступив проти

Чорні часи для компаній-гігантів: сто тисяч звільнень у Big Tech і на Волл-стріт – економія на зарплатах або щось інше?

google news