close-btn

Повне керівництво для батьків із цифрових ігрових валют

Чи знаєте ви, як працюють цифрові валюти, що за них можна купити і як ви можете ними керувати?

https://www.on-magazine.co.uk/

Можливо, ви вже достатньо дорослі, щоб пам’ятати, як вам доводилося кидати справжні металеві монети у пластиковий слот, щоб пограти у відеоігри. Наші діти, ймовірно, вважають цей старий світ аркадних ігор за гроші химерним і застарілим. Проте це не означає, що вони не хочуть витрачати реальні гроші на віртуальну цифрову валюту. Roblox, Fortnite, Minecraft та FIFA мають свої власні цифрові валюти. Чи знаєте ви, як вони працюють, що за них можна купити і як ви можете керувати ними? Спробуємо вам розповісти про це.

Валюта Роблокс: Robux

Roblox — це більше платформа, ніж окрема гра, яка дозволяє досліджувати величезну кількість ігор, створених користувачами. У неї можна грати безкоштовно, і під час пандемії її популярність різко зросла — у липні 2020 року вона залучила 164 мільйони постійних користувачів.

Щоб взяти участь у Roblox, гравці повинні створити аватар, і саме для цього потрібні гроші. Геймери люблять вбирати своїх персонажів, забезпечуючи їх одягом, аксесуарами, домашніми тваринами і навіть транспортними засобами, купленими за ігрову валюту Robux. Розробники заробляють частину цієї валюти, створюючи ігри та отримуючи частку від продажу. Тим не менш, діти повинні бути напоготові, тому що існує безліч шахраїв, які користуються наївністю молодих гравців, обманом змушуючи їх розлучитися з Robux або дорогими аксесуарами, багато з яких можна перепродати.

Валюта Fortnite: В-бакси

Основна мета Fortnite — виживання. Є кілька різних версій цієї гри, але найпопулярніша включає 100 гравців, що стрибають з парашутом на острів, щоб зібрати спорядження і боротися один з одним, у той час як отруйний шторм стискає ігрову арену, зближуючи супротивників.

Геймери можуть купити спеціально розроблені скіни, емоції або танці; а також ігрові пропуски та «лутбокси», при використанні яких гравець отримує випадкові віртуальні предмети різної цінності та призначення, які називаються здобиччю. Ці цифрові товари продаються за В-бакси, внутрішньоігрову валюту. Деякі з них можна заробити, граючи в Fortnite, але набагато простіше купити В-бакси за реальні гроші.

Валюта Майнкрафт: Майнкоіни

Minecraft трохи старший за Fortnite і Roblox, і він не так сильно залежить від внутрішньоігрових покупок. Хоча ранні версії безкоштовні, багато хто платить за сучасніші версії цієї гри. Тим не менш, у Minecraft теж є можливості перетворити реальні гроші на віртуальну валюту. У цій грі цифрова валюта називається майнкоіни, за які геймери зможуть придбати скіни, пакети текстур або надбудови, що змінюють зовнішній вигляд гри; а також доступ до нових віртуальних світів. Майнкоіни також можна витратити на додатки користувача в Minecraft Marketplace.

Валюта FIFA: FIFA Points

Одна з найстаріших і, можливо, найуспішніша франшиза спортивних ігор в історії, футбольні ігри FIFA також мають власну версію ігрових грошей, звану FIFA Points. У різних версіях гри використовуються по-різному. У FIFA Ultimate Team гравці можуть купувати набори FUT, що містять безліч віртуальних футболістів, і платити за вхід у режим драфту FUT, що дозволяє геймерам випробувати різних гравців та команди. У FIFA Mobile валюта використовується для поповнення витривалості та покупки наборів гравців.

Валюта Pokémon Go: PokéCoin

Вам не просто потрібні швидкі ноги і гостре око, щоб досягти успіху в Pokémon Go; глибокі кишені також допомагають. Геймери можуть використовувати PokéCoins для покупки Poké Balls для упіймання диких покемонів, а також одягу та аксесуарів для ігрових аватарів. Геймери можуть заробити частину цієї валюти, борючись зі своїми покемонами в ігрових залах, але знову ж таки PokéCoin простіше придбати за реальні гроші.

Речі, які слід мати на увазі батькам

Ви маєте право обмежувати покупки

Майже всі розробники ігор та ігрові консолі пропонують певний рівень батьківського контролю, і багато цих елементів управління дають вам можливість відключити покупку внутрішньоігрової валюти. Якщо ви не хочете, щоб ваш син або дочка витрачали гроші на ігри, ви можете легко покласти цьому кінець.

Вам не потрібно витрачати гроші у грі, щоб повеселитися

Це правило варіюється від гри до гри, але багато речей, які гравці купують за цифрові ігрові валюти, в основному додають естетичний досвід, а не грабельність. Отже, якщо ви скоротите або повністю виключите внутрішньоігрові покупки, ви навряд чи завадите своїм дітям отримувати задоволення від улюблених ігор.

Деякі покупки трохи схожі на азартні ігри

Пам’ятаєте ті лутбокси чи випадкові набори предметів, які можна купити у деяких іграх? Такі країни, як Бельгія та Нідерланди, вважають їх формою азартних ігор та ухвалили закони, що забороняють їх використання. Можливо, закон поки не надто сильно обмежує їх продаж в світі, але ви можете перевірити, чи купує ваша дитина занадто багато таких ризикованих внутрішньоігрових боксів.

Проблеми внутрішньоігрової валюти не обмежуються самими іграми

Є багато сайтів, які пропонують ігрову валюту безкоштовно або зі знижкою. У багатьох випадках такі сайти створюються шахраями. Обов’язково слідкуйте за покупками дитини поза Roblox, Minecraft тощо.

Якщо ваша дитина втратить інтерес до гри, вам буде складно повернути вкладені гроші

Знову ж таки, політики постачальників ігор різняться, але в цілому вам буде складно конвертувати валюту цифрових ігор назад у реальні гроші. Більшість розгляне відшкодування, якщо ігрові гроші були куплені випадково, але якщо ваш син чи дочка вирішать припинити грати, обмін валюти на щось віддалено корисне може виявитись досить важким завданням.

Не турбуйтесь занадто сильно

Витрата грошей на уявні монети може здатися найдурнішою річчю у світі, але діти отримують масу задоволення від свого онлайн життя. Витрачати тижневі кишенькові гроші на віртуальний капелюх або домашню кішку абсолютно безглуздо, поки ви не згадаєте, як дитиною купили шикарну коробку для сніданку Spice Girls, наполягли на піжамі із «Зоряних воєн» або, можливо, навіть спустили всі свої гроші на ігрових автоматах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як купити землю та нерухомість у Метавсесвіті

google news