close-btn

Навіщо Інтерпол охороняє Метавсесвіт

Схоже, що допомоги міжнародної поліції тепер потребують не лише реальні люди, а й їхні аватари

https://dailycoin.com/

Інтерпол, найбільша у світі міжнародна поліцейська організація, встановила свою присутність у Метавсесвіті в очікуванні експоненційно зростаючої злочинності. В Інтерполі безпосередньо працює понад 1000 осіб, які управляють безпечним каналом зв’язку для транскордонної координації мільйонів правоохоронців, які працюють у 195 країнах.

І ось тепер Інтерпол оголосив про створення нової групи експертів для забезпечення безпеки властивостей Метавсесвіту. Поліція висловила зацікавленість у вивченні віртуальної реальності, розумінні її можливостей та ризиків з погляду правоохоронних органів. Інтерпол використовуватиме уроки, які винесуть його офіцери, щоб поліпшити свою здатність забезпечувати дотримання закону в Метавсесвіті.

Метавсесвіт Інтерполу, що вже повністю функціонує, дозволяє зареєстрованим користувачам здійснити екскурсію по віртуальній штаб-квартирі Генерального секретаріату в Ліоні, Франція, без будь-яких географічних або фізичних кордонів, взаємодіяти з іншими офіцерами через їх аватари і навіть пройти іммерсивні навчальні курси. Безпечна хмара Інтерполу надає сховище для його Метавсесвіту, щоб забезпечити нейтралітет.

Інтерпол висловлює стурбованість з приводу злочинців у Метавсесвіті

У звіті Інтерполу Global Crime Trend відмивання грошей, програми-здирники, фішинг та онлайн-шахрайство перераховані як серйозні загрози – на думку 60% респондентів. У ньому йдеться про те, що злочини все частіше переміщуються в онлайн, у тому числі в соціальні мережі на основі аватарів.

Злочинці вже починають експлуатувати Метавсесвіт. Всесвітній економічний форум, який співпрацює з Інтерполом, Meta, Microsoft та іншими компаніями в рамках ініціативи з визначення та управління спільнотами Метавсесвіту, попередив, що шахрайство з використанням соціальної інженерії, насильницький екстремізм та дезінформація можуть стати проблемами номер один.

У міру зростання числа користувачів Метавсесвіту та подальшого розвитку технології список можливих злочинів буде тільки розширюватися і потенційно включатиме злочини проти дітей, крадіжку даних, відмивання грошей, фінансове шахрайство, фальшивомонетництво, програми-вимагачі, фішинг, сексуальні посягання та домагання.

Для правоохоронних органів деякі з цих загроз, ймовірно, є серйозними проблемами, оскільки не всі дії, криміналізовані у фізичному світі, вважаються злочинами, коли вони відбуваються у віртуальному.

Метавсесвіт використовується не тільки в іграх

Метавсесвіт — не просто середовище для геймерів, його часто називають потенційною наступною стадією розвитку Інтернету. За даними дослідницької компанії Gartner до 2026 року 25% населення планети щодня використовуватимуть віртуальні світи для роботи, навчання, покупок та спілкування.

Крім того, Gartner прогнозує вражаюче зростання кількості додатків для віртуальних робочих місць та розважальних заходів, таких як спортивні ігри та концерти. Аналітики Citi вважають, що до 2030 року кількість користувачів Метавсесвіту перевищить 5 мільярдів людей, а вартість галузі становитиме 13 трильйонів доларів.

Тим не менш, до 2026 року ще багато потрібно покращити, щоб досягти цих цифр. Наприклад, Meta Марка Цукерберга вже витратила понад $15 млрд на створення свого Метавсесвіту, незважаючи на незмінно незадовільну реакцію інвесторів та спільноти загалом.

Новий світ, ті самі зобов’язання

Метавсесвіт має багато переваг для правоохоронних органів, зокрема, з погляду віддаленої роботи, роботи в мережі, збереження доказів з місця злочину та проведення навчання.

Під час живої демонстрації експерти з Управління з нарощування потенціалу Інтерполу провели навчальний курс із перевірки проїзних документів та огляду пасажирів з використанням можливостей Інтерполу у Метавсесвіті. Потім студентів «телепортували» до аеропорту, де вони змогли застосувати свої нещодавно набуті навички на віртуальному прикордонному пункті.

«Метавсесвіт може змінити кожен аспект нашого повсякденного життя з величезними наслідками для правоохоронних органів», — вважає г-н Оберой, виконавчий директор Інтерполу з технологій та інновацій. — «Але щоб поліція могла зрозуміти Метавсесвіт, нам треба випробовувати його».

Раніше ми писали, що Інтерпол створив у Сінгапурі спеціальну групу для допомоги урядам у боротьбі зі злочинами, пов’язаними з віртуальними активами. Відповідну заяву зробив генсек організації Юрген Сток напередодні 90-ї генеральної асамблеї в Делі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке червоне повідомлення Інтерполу і як воно працює

google news