close-btn

Велика японська компанія вводить правило платної віддаленої роботи

«Ми повинні довести співробітникам, що ходити в офіс не страшно»

Фото: ria.ru

Японський виробник напівпровідників Disco зобов’язав деяких своїх співробітників оплачувати роботу з дому. Неоднозначне рішення було прийняте керівництвом компанії з метою перерозподілу грошей від тих працівників, які перебувають у безпечних умовах, до тих, хто змушений працювати в цехах та лабораторіях, піддаючи себе ризику заразитися вірусом.

Іншими словами, Disco має намір заохочувати тих, хто не боїться приходити на роботу в розпал пандемії. Це новий корпоративний підхід, кажуть в компанії. З початком коронакризи Disco не змогла відправити до дому весь штат працівників, оскільки виробничий процес вимагає постійної присутності кого-небудь в цеху.

«Ми повинні довести співробітникам, що приходити в офіс не страшно. Хоча деякі сприйняли таке рішення несправедливим і звільнилися», – сказав головний виконавчий директор Disco Кадзума Секія.

“Комісія” за віддалену зайнятість вираховується з зарплати співробітника у вигляді внутрішньої корпоративної валюти, що називається «воля». З її допомогою на підприємстві здійснюються багато угод між працівниками або цілими підрозділами. В кінці місяця наявні на балансі монети конвертується в єни та вже виплачується традиційним шляхом.

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

Керівництво Facebook на цьому тижні оголосило, що починаючи з 15 червня співробітники компанії на всіх рівнях отримають право перейти на віддалену роботу назавжди. Крім того, співробітники, які остаточно перейдуть на віддалену зайнятість і при цьому захочуть поміняти місце проживання (всередині США), зможуть розраховувати на деяке збільшення заробітної плати у вигляді компенсації за додаткові витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Uber дозволить співробітникам порівну розділити робочий час між офісом та домівкою

За матеріалами сайту lenta.ru

google news